دوازدهمین نمایشگاه بین المللی مسکن ، انبوه سازی و فرصت های سرمایه گذاری

مراکز خرید متمرکز نیاز امروز شهر مشهد برای توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری است

محمدرضا مزجی

معاون اقتصادی شهرداری مشهد

در نمایشگاه گفت: در سال جاری میزان جذب سرمایه در شهر مشهد ۹۵ درصد رشد را نسبت به سال ۹۳ نشان می‌دهد که از افتخارات فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران است. به گزارش روابط عمومی الماس تابان کیش، محمدرضا مزجی در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه مسکن، انبوه‌سازان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد افزود: امروز بخش خصوصی در توسعه سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ مشهد و به خصوص در حوزه مسائلی مانند توسعه شهری، افزایش ماندگاری زائر و خدمات رفاهی زائران نقش مهمی ایفا می‌کند. وی با بیان این‌که اگر تلاش بخش خصوصی با زمینه‌سازی و بسترسازی مناسب همراه شود، بهترین نتیجه را می‌توانیم بگیریم، افزود: به همین دلیل هم نمایشگاه در این زمینه یک کارخیلی جدی رقم زده تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوبی را به نمایش بگذارد و همه علاقه‌مندان و فعالان اقتصادی نسبت به مزیت‌های خاصی که در شهر مقدس مشهد وجود دارد، آگاهی پیدا کنند. به گفته مزجی در صورتی که آگاهی عمومی در حوزه سرمایه‌گذاری ایجاد شود، علاقه‌مندان رغبت پیدا می‌کنند که به این عرصه وارد شوند و نمایشگاه می‌تواند در این زمینه نقش موثری ایفا کند. وی از حوزه اقتصادی شهرداری مشهد به عنوان پیش قراول و دارای رتبه اول در میان شهرهای کشور یاد و عنوان کرد: یقینا اگر سرمایه‌گذاران ما که فعلا به فعالان اقتصادی محدود است به سطح همه علاقمندان به سرمایه‌گذاری توسعه یابد، فضا به چندین برابر افزایش می‌یابد. ایشان با بیان این‌که منظور از علاقمه‌مندان، خیلی از افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذارای هستند که سرمایه اولیه ندارند، اظهار کرد: شهرداری و شورای شهر مشهد بستر مناسبی را ایجاد کرده‌اند که همه علاقه‌مندان بدون سرمایه اولیه، وارد سرمایه‌گذاری شوند. معاون اقتصادی شهردار مشهد در توضیح این طرح که به «بارش باران» موسوم است، گفت: به این ترتیب افراد سهم خود در سرمایه‌گذاری را در بازه زمانی ۵ ساله پرداخت می‌کنند و این امر فرصت بسیار مناسبی را برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی فراهم می کند. وی ابراز امیدواری کرد مردم با فراخوان عمومی به این عرصه وارد شوند و مشهد را به گلستانی تبدیل کنند که از معنویت سرشار باشد و عاشقان امام رضا (ع) بتوانند در این معنویت به فیض کامل برسند، از انوار نورانی امام رضا (ع) بیشتر بهره‌مند شوند و از فضای خوب و مناسب هم برای یک سفر خاطره‌انگیز استفاده کنند. وی هم چنین در پاسخ به این سوال که شما به عنوان یک مدیر شهری ترجیح می‌دهید مراکز تجاری و فروشگاه‌ها بیشتر در حوزه مرکزی شهر پراکنده شوند یا در قالب مراکز فروشگاهی در حاشیه شهر گسترش یابند؟ گفت: به نظر من بهترین حالت این است که مراکز فروشگاهی در نقاط مختلف مورد نیاز در قالب متمرکز فعالیت کنند و در این راستا اقداماتی را نیز در دستور کار داریم.

 

مراکز تجاری خطی عوارض زیادی برای شهر دارند

علی‌اصغر نخعی‌راد

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد

با تاکید بر این‌که مراکز تجاری خطی عوارض بسیار و اثرات مضری برای شهر دارند، گفت: بهترین راه برای رفع مشکلات این مراکز، جایگزین کردن مجموعه‌های تجاری و مراکز خرید منسجم در مناطق مختلف شهر است. به گزارش روابط عمومی الماس تابان کیش، علی‌اصغر نخعی‌راد با اشاره به این‌که مشهد یک شهر زیارتی است، افزود: مشاورین طرح جامع و تفصیلی شهر مشهد، ظرفیت تجاری این شهر را خیلی بیش از ظرفیت‌های موجود دیده‌اند و تحقق این امر بدون فراهم‌آوری شرایط فعالیت مراکز تجاری متمرکز ممکن نیست. وی با تاکید بر ضرورت احداث مراکز تجاری با رعایت اصول شهر‌سازی، اظهار کرد: این مراکز در صورت جانمایی صحیح و پیش‌بینی خدماتی مثل پارکینگ و … می‌توانند نقش به‌سزایی در کاهش ترافیک و افزایش رفاه شهروندان ایفا کنند. نخعی هم‌چنین نقش مراکز تجاری متمرکز را در احیای معماری اصولی به ویژه با رویکرد اسلامی و ایرانی قابل توجه دانست و گفت: اگر شهرداری بخواهد در این زمینه سیاست‌گذاری کند، بهترین مسیر ممکن رعایت اصول مربوطه در همین مراکز است.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد در ادامه با بیان این‌که مراکز تجاری باید در مناطق مختلف شهر پراکنده باشند، عنوان کرد: نباید این مراکز در برخی مناطق شهر متراکم باشند، بلکه باید در همه جای شهر متناسب با نیاز این مراکز ایجاد شود که تردد شهروندان برای تهیه مواد مورد نیازشان به حداقل برسد.

نخعی تاکید کرد: با توجه به مزایای مراکز تجاری متمرکز نسبت به مراکز خطی، شهرداری و شورای شهر در سیاست‌های خود توسعه این مراکز را در دستور کار قرار داده است.

2

 

مراکز خرید پیشرفته می‌توانند باعث گسترش شادابی و آرامش و نشاط در جامعه شوند.

سید علی شهابی

مدیرکل امور و اقتصادی و دارایی خراسان رضوی

مراکز تجاری و مجتمع‌های فروش باید به‌گونه‌ای طراحی و ساخته شوند که شرایط خریدی شاداب، آسان و آرامش‌بخش را برای مخاطبان فراهم کنند. به گزارش روابط عمومی الماس تابان کیش، سید‌علی‌ شهابی‌در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه مسکن، انبوه‌سازان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد با بیان این که یکی از ظرفیت‌های بزرگ استان خراسان رضوی و شهر مشهد، بحث توریسم زیارتی است، اظهار داشت: طبق آمار، سالانه ۲۵ میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی به مشهد سفر می‌کنند که لازم است این شهر در راستای رفاه زائران و نیز افزایش درآمد سرانه شهروندان برنامه‌های خاصی را دنبال کند. وی افزود: یکی از ابزارهای تحقق این امر، مراکز خرید و مجتمع‌های تجاری هستند که در تشویق زائران و شهروندان به خریدی شاداب و مطمئن نقش ایفا می‌کنند. شهابی با بیان این‌که این مهم در تمام دنیا معمول است، اظهار کرد: در مشهد نیز طی سال‌های اخیر اتفاقات مثبتی در این زمینه افتاده و مراکز متعددی برای استفاده زائران در کنار زیارت ایجاد شده که در نهایت باعث رونق بازار خواهد شد. وی با اشاره به این مطلب که بیشتر مراکز تجاری در نقاط مرکزی شهر احداث شده و در ساخت آن‌ها کمتر به بافت جمعیتی و نیاز مخاطبان توجه شده است، عنوان کرد: تجمع این مراکز در نقاط مرکزی شهر باعث ایجاد ترافیک، مشکلات امنیتی و… شده است. لذا تلاش شده در سرمایه‌گذاری‌های جدید، نقاط فراموش شده و خلوت‌تر مورد توجه قرار گیرد. شهابی افزود: حضور مراکز تجاری معتبر در نقاط مختلف، علاوه بر رونق بازار و کاهش تردد‌های اضافی، باعث توسعه خدمات شهری در تمام شهر می‌شود و خریداران از نظر تردد شرایط بهتری می‌یابند. مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی ادامه داد: البته برای انتقال مراکز تجاری از مرکز به نقاط مختلف شهر، نیازمند وجود یک سری زیر‌ساخت‌ها هستیم که امید می‌رود مسئولان شهری بدان اهتمام داشته باشند.

 

مراکز خرید می‌توانند به ارتقاء سطح فرهنگی جامعه

و منطقه بسیار کمک کنند

رشید سحابی

مدیر سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های کلان اقتصادی شهرداری مشهد

مدیر سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های کلان اقتصادی شهرداری مشهد با اشاره به تاثیر راه‌اندازی بازارها و مراکز تجاری در نقاط کم‌برخوردار شهر تصریح کرد: راه‌اندازی مجموعه‌های تجاری و بازارهای بزرگ منجر به ‌ارتقای فرهنگی این مناطق می‌شود. به گزارش روابط عمومی الماس تابان کیش رشید سحابی در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه مسکن، انبوه‌سازان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد با اشاره به سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ مشهد، اظهار کرد: در این سند مشهد در ابعاد مختلف به‌عنوان یک برند با محوریت زیارت دیده شده است چرا که اگر بخواهیم سرفصل زیارت را از این شهر حذف کنیم، جذابیتی برای این شهر ممکن نخواهد بود. وی ادامه داد: براساس این سند زیارت در همه ابعاد شهر مشهد مانند اقتصاد، تجارت و عمران شهری به‌عنوان محور همه فعالیت‌ها در نظر گرفته شده است. سحابی با بیان این‌که گردشگر و زائر ذائقه‌های متفاوتی دارند، تاکید کرد: به همین جهت ما باید خود را برای تامین همه این ذائقه‌ها آماده کنیم. این درست است که زائرین با رویکرد زیارت به مشهد می‌آیند اما قطعا تمام زمان سفر خود را صرف زیارت نخواهند کرد. وی با اشاره به خلاهای موجود در شهر مشهد به‌عنوان یک شهر توریستی و گردشگرپذیر خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه زائری که به مشهد می‌آید حتما به ییلاقات مشهد در مناطق طرقبه و شاندیز مراجعه خواهد کرد. این مساله به این دلیل است که ما چنین فضاهایی در مشهد نداریم. سحابی افزود: ما در این زمینه مطالعاتی داشته و به این نتیجه رسیده‌ایم که فضای مشهد نسبت به ییلاقات دور بوده و ما نیازمند ایجاد چنین فضاهایی در شهر مشهد هستیم تا این‌گونه تفرج‌ها در مشهد صورت گیرد.

سحابی یادآور شد: باید ایجاد فضاهایی که به هر شکلی موجب افزایش ماندگاری زائر در مشهد می‌شود را در دستور کار قرار داد.

مطمئنا در مناطق کم‌برخوردار به جهت اثرات وضعی که وجود این بازارها و مراکز خرید در محیط ایجاد می‌کند، شاهد ارتقای کمی، کیفی و نیز فرهنگی این مناطق خواهیم بود.

وی اضافه کرد: در مناطقی که به جهت فرهنگی و اجتماعی نیازمند تقویت هستند، وجود این مراکز باعث می شود تا مردم آن‌جا کم‌کم تغییر رویه داده و با تبادلات و رفت و آمدها تغییر روش دهند و پیشرفت نمایند.

سحابی عنوان کرد: در این راستا ما در مناطق مختلف شهر قراردادهایی را بسته و پروژه‌هایی را راه‌اندازی و ایجاد کرده‌ایم تا در حاشیه آن این مسایل حل شود. به عنوان نمونه پروژه ایثار در انتهای خیابان طلاب که اخیرا قرارداد آن منعقد شده است، مرکز خریدی متفاوت با رویکرد فرهنگی و تجاری. هم‌چنین پروژه‌های دیگر در منطقه گلشهر که فرآیند اجرایی و عملیاتی آن آغاز شده است.

 

3

 

مراکز خرید حرفه‌ای به زودی جای تجار‌ی‌های خطی

را خواهند گرفت که یک ضرورت برای شهر است

محمود عامری‌فرد

عضو شورای اسلامی شهر مشهد و عضو کمیسیون امور اقتصادی و مشارکت‌ها

در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه مسکن، انبوه‌سازی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی، فرصتی دست داد تا گفت‌و‌گویی کوتاه با عضو شورای اسلامی شهر مشهد داشته باشیم. محمود عامری‌فرد علیرغم دل‌مشغولی‌ها، با حوصله به سئوالات‌مان پاسخ می‌دهد. آقای عامری‌فرد، نمایشگاه را تا امروز چگونه دیدید؟ رابطه بین اعضای شورای شهر و سرمایه‌گذاران چگونه بود؟ امروز جلسه‌ای با سرمایه‌گذاران داشتیم و بازدیدی از غرفه‌ها انجام شد که خیلی خوب بود. یک جو صمیمی و همدلی و تعامل بسیار سازنده‌ای وجود دارد که احساس می‌شود فاصله‌ای بین ما و سرمایه‌گذاران نیست. هم آن‌ها صحبت‌های ما را می‌شنوند و هم ما از دغدغه‌های آنان اطلاع می‌یابیم تا ان‌شاء‌الله در جلسات شورا رسیدگی کنیم. امروز احساس کردم چقدر کارساز است این نمایشگاه‌ها اگر اعضای شورای شهر و شهرداری و نمایندگان سرمایه‌گذاران بتوانند جلسه مشترک داشته باشند. یکی از دغدغه‌های همه سرمایه‌گذاران و سازندگان مراکز تجاری، رفاهی و خدماتی، توسعه شهر مقدس مشهد و رساندن این شهر به جایگاه واقعی آن به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کلان‌شهرهای مذهبی دنیاست. شهرداری مشهد و شورای اسلامی شهر، چه تسهیلات و خدماتی برای سرمایه‌گذاران و فعالان این عرصه فراهم کرده است؟ همه می‌دانیم که شهر مقدس مشهد به‌عنوان پایتخت معنوی کشور و پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ معرفی شده و شهری است که دل‌های همه مسلمانان برای آن می‌تپد و در روایات به قطعه‌ای از بهشت ملقب است. بر این اساس لازم است ویژگی‌هایی متناسب با این جایگاه و این عناوین داشته باشد. این می‌طلبد که ما شرایط را بیش از پیش برای حضور سرمایه‌گذاران دلسوز و آگاه فراهم کنیم تا با اهتمام و جدیتی وافر، بتوانند شهر مشهد را به استانداردهای لازم برسانند. امروز مشهد مقدس به عنوان دومین کلان شهر کشور و با دارا بودن دو میلیون گردشگر از اقصی نقاط دنیا، ۲۵ میلیون زائر داخلی و ۳ میلیون شهروند، در معرض دید و قضاوت بسیاری از مردم کشور و کشورهای مختلف دنیاست. زائران و گردشگران آن‌چه را از این شهر برداشت می‌کنند، به‌عنوان الگویی از جمهوری اسلامی ایران در اذهان خود ثبت کرده و در دنیا منتشر می‌کنند. لذا هرقدر زیر‌بناها و زیرساخت‌ها فراهم و نظم، انضباط، رفاه، آرامش و امنیت بیشتر باشد، قضاوت بهتری خواهند داشت. از این رو تلکیف داریم در ابعاد مختلف به توسعه و آبادانی این شهر بپردازیم و نیازها و لوازم آسایش، رفاه و امنیت زائران و مجاوران را فراهم کنیم. امروز شاهد حضور نسبتا گسترده سرمایه‌گذاران در شهر مشهد هستیم.

یکی از معضلات شهر مشهد این است که مراکز تجاری خطی شکل گرفته است. این باعث ایجاد مشکلاتی از جمله ایجاد ترافیک، نبود پارکینگ، سرگردانی مردم و… می شود. سیاست جدید شورای شهر این است که تجاری‌های خطی را به مراکز و مجتمع‌های خرید تبدیل کند. بالاخره وقتی یک واحد تجاری خدماتی می‌دهد، باید از امنیت و رفاه برخوردار باشد؛ زیرا نمی‌شود برای تک‌تک واحدها مباحث امنیتی و رفاهی را لحاظ کرد، لذا به مراکز تجاری به عنوان یک نسخه مهم می‌نگریم و روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و امید می‌رود با ترویج مراکز و مجتمع‌های تجاری شاهد برطرف شدن این معضلات باشیم. در حال حاضر حدود ۶۵ پروژه در شهر در حال اجراست که بخش اعظم آن‌ها همین مراکز تجاری می‌باشد.

 

توسعه شهر مشهد نیازمند نگاه جامع و استراتژیک است

علیرضا عصمت‌پرست

شهردار منطقه هفت مشهد

با تاکید بر لزوم توجه استراتژیک در توسعه شهر مشهد عنوان کرد: توسعه شهر مشهد نیازمند نگاه جامع و استراتژیک است.

به گزارش روابط عمومی الماس تابان کیش علیرضا عصمت‌پرست در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه مسکن، روند ورود سرمایه‌گذار به مشهد را کند توصیف کرد و افزود: سرمایه‌گذار برای ورود به شهر احتیاط می‌کند؛ اما خوشبختانه در کنار این مسایل ما پروژه‌های خوبی در سطح منطقه نهایی کرده‌ایم و درنتیجه ۳۰ تا ۳۵ درصد در‌آمد سال پیش شهرداری و ۱۲ درصد منابع امسال از حوزه سرمایه‌گذاری‌ها بوده است.

وی تاکید کرد: در وضعیت اقتصادی فعلی باید روی شیوه‌های جدید سرمایه‌گذاری کار کرد و به سمت تشکیل سندیکاها و ایجاد طرف‌های تجاری مشترک برای سرمایه‌گذاری گام برداشت. عصمت‌پرست بر لزوم توجه به نگاه سرمایه‌گذار در پروژه‌های تجاری تاکید کرد و گفت: احساس امنیت سرمایه‌گذاری را در شخص سرمایه‌گذار باید ایجاد کرد. قاعدتا در بافت‌های کهنه کم‌تر سرمایه‌گذاری رخ می‌دهد و شهرداری و دولت در این حوزه وظایفی دارند و باید بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها را تقبل کنند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، در فرآیند سرمایه‌گذاری‌ها باید به مردم هم توجه کرد. نباید جزیره‌ای عمل کنیم و باید در شهر نگاه استراتژیک و جامعی داشته باشیم. باید رابطه مستقیمی بین مراکز تجاری موجود با مردم و زائرین و نیز مناطق مسکونی ایجاد شود.

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.